Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Tuhle u nás po městě běhali takoví dva týpci, měli stánek, letáky a sbírali podpisy, hlavně od žen, na slogan: "Souhlasíte aby každé dítě mělo právo na život?"

Zeptal jsem se, zda považují za dítě i nenarozený plod. Na kladnou odpověď jsem se ještě zeptal zda to je proti interupcím. A ač vyhýbavě, odpověděli rovněž kladně.

Já jsem jim to nepodepsal, ale spousta lidí ano.:-(

2 0
možnosti
JL

Ano, toto se dnes v Polsku děje prakticky ve všech rovinách. Nejen, co se potratů týče. R^

1 0
možnosti
JK

Všichni šmejdi a podvodníci mají hlavu ve smutku, že na odměnu až po smrti - dokonalý a neprokazatelný podvod mají církve nejen monopol, ale i státní ochranu.

2 3
možnosti
JZ

Poláci si svobodně demokraticky zvolili svůj Parlament, a nám do schvalování jeho zákonů nic není.

5 3
možnosti
HV

H18o45n10z55a 88V41r76á21n92a

3. 10. 2016 17:50

No, však jo... Ale názor na to mít můžeme a diskutovat o tom ne?

10 0
možnosti
JS

Píšete, že "žena má mít právo volby". Problém je v tom, že drtivá většina všech žen, které podstupují umělý potrat, nejprve volí nechráněnou sexuální rozkoš, a právě umělým potratem pak řeší následky tohoto nezodpovědného chování. Daleko více péče by se mělo věnovat tomu, aby se lidé uměli zodpovědně chovat v sexuální oblasti, a ne tomu, aby měli právo řešit své nezodpovědné chování "vejškrabem". Žena se totiž při umělém potratu nerozhoduje jen sama za sebe, ale také také za ten zárodek lidské bytosti, která v jejím těle směřuje k narození. Všichni jsme takovým zárodkem byli. Už z antiky známe text lékařské (Hippokratovy) přísahy, kde se praví: "Nepodám nikomu smrtící prostředek, ani kdyby mne o to kdokoli požádal, a nikomu také nebudu radit jak zemřít", ale také "Žádné ženě nedám prostředek k vyhnání plodu." Takže již před tisíciletími a v pohanském prostředí dokázali lidé rozpoznat morální závadnost takového jednání.

Interrupce jsou v drtivé většině výsledkem nezodpovědnosti, pohodlnosti a upřednostňování rozkoše před láskou a rodinnými hodnotami v mezilidských vztazích. Jen zanedbatelné procento tvoří otěhotnění po znásilnění nebo rizikové otěhotnění pro matku či dítě. V těchto případech se dá umělé přerušení těhotenství pochopit, v ostatních případech nikoli.

7 8
možnosti
HV

H39o69n17z24a 87V39r97á43n40a

3. 10. 2016 17:58

No, pane Svobodo... Já bych to zas tak černobíle neviděl. To "...volí nechráněnou sexuální rozkoš.. " mi přijde jak z nějaké bolševické brožury. A pouze v těchto případech se to dá (dle Vás) pochopit? Co třeba když selže antikoncepce? Nebo když žena otěhotní po (domělém) přechodu, atp... ? To nelze pak pochopit?

5 0
možnosti
ZH

R^

Náboženský fanatismus podle bible. Ale mají co chtěli. :-/

11 4
možnosti
Foto

Bohužel Vám musím dát za pravdu.

0 3
možnosti
BK

Jako křesťanka si dovolím říci toto: To,že je Polsko silně katolická Země,neznamená ,že se tam nejsou Ateisté a lidé,kteří nedodržují Boží Zákon.Především,ale za chladnokrevné zabíjení bezbranných lidských životu v lůně matky můžou i gynekologové.

Lynčováný, pokutovaný a propuštěný: interview s polským lékařem dr. Bogdanem Chazanem

2 7
možnosti
JS

komunistické potratové komise mi přišly šílené, ale proti Polsku to bylo menší zlo..

12 0
možnosti
Foto

Jako praktikující katolík a věřící člověk s Vámi bezvýhradně souhlasím. Výsledkem bude větší počet usmrcených či poškozených žen, které se "svěří" do rukou andělíčkářkám.

Potratové kliniky okolo Polska budou slavit žně.

Polský postup je špatný.

23 2
možnosti
Foto

Potom se ale dostáváte do rozporu s katolickou vírou.

Cituji:

"Jako obzvlášť opovrženíhodná vražda je umělý potrat smrtelný hřích a velmi těžký zločin. Římskokatolická církev jej trestá samočinnou exkomunikací všech přímo zúčastněných. Je povinností Katolické církve a katolíků obecně nejen výkonu potratů se neúčastnit, ale i podílet se na úsilí potraty omezit a zákonně zakázat."

http://katopedia.cz/index.php?title=Um%C4%9Bl%C3%BD_potrat

Podobně těžký zločin je pro katolíky použití antikoncepce.

Cituji papeže Jana Pavla II:

"„Antikoncepci je nutné z objektivního hlediska považovat za natolik nedovolenou, že ji nelze nikdy, z žádného důvodu, ospravedlnit. Myslet si či tvrdit opak je stejné jako hájit názor, že v lidském životě může nastat situace, kdy je oprávněné neuznávat Boha jako Boha.“

http://katopedia.cz/index.php?title=Antikoncepce

2 4
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
V nové roli europoslankyně, dříve jsem sloužila v diplomacii ČR a pracovala pro Radu Evropy. Pracovní, studijní a soukromé okolnosti mne zavály do různých koutů Evropy, domů do Čech se ale vracím jako bumerang. Momentálně žiji mezi Prahou,Štrasburkem a Bruselem. Doma máme dvě slečny, kterým je dohromady šest let. Kromě nich mě baví cestování s krosnou na zádech a příprava nejen exotických jídel.

Seznam rubrik