Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Já bych si vzal must např. z tenisu: Ženy hrají na dva vítězné sety (tedy v průměru 2,5 setu za zápas), muži na tři vítězné sety (průměr cca 4 sety). Muži tedy "pracují" 1,6x déle. Obě pohlaví mají stejné prize ceny. Prý kvůli rovnosti pohlaví.

Inspirujme se. Pochopme, co je rovnoprávnost pohlaví.

0 0
možnosti
TD

"Průměrný evropský důchodce bere o 39 % vyšší penzi, než jeho manželka. To jsou pro mne čísla naprosto šílená."

Hmm. A to si představte, že průměrná česká důchodkyně pobírá důchod 27 let, zatímco průměrný český důchodce - muž - pouhých 19 let. Tudíž ženy u nás pobírají důchod průměrně o 42 % déle než muži. To jsou pro mne čísla naprosto šílená, soudružky a soudruzi, a žádám okamžitou nápravu! ;-)

2 0
možnosti
VH

Jo, jo - průměrná česká důchodkyně odpracovala jen 88 % započitatelné doby. Takže má již z mechanizmu výpočtu jen 88 % zásluhové části důchodu. Zvážíme-li, že po nabytí důchodového věku pracuje dále nesrovnatelně víc mužů, než žen, je 80% důchod ženy dán pouze tím, že byla nesmyslně v délce odchodu do důchodu zvýhodňována.

0 0
možnosti
EP

Čím to asi je, že po takové chviličce v europarlamentu téměř všichni politici bez ohledu na svou dosavadní orientaci nasáknou socialismem...

4 0
možnosti
IV

R^R^

Jak vidno, umíte pěkně šlápnout některým chlapcům na ego ;-D Nedejte se odradit a vzpomeňte na slova klasika: nikdy se nepři s hlupákem, někdo by si nemusel všimnout rozdílu. ;-)

0 0
možnosti
TD

A nebylo by lepší se raději přít a umlátit ty "některé chlapy" racionálními argumenty, než jen vypustit do světa nějaké emocionální provolání o tom, jak je něco strašně nespravedlivé, a potom se nechávat virtuálně poplácávat po ramenou, jak se Vám ty chlapy povedlo krásně vytočit?

1 0
možnosti
Foto

Máte recht, taky bych zrušil ta všelijaká omezení pro ženy, jako třeba, že nesmí zvedat břemeno těžší 15 kil. Jen nevím jak zajistit, aby taky rodili muži aby ty podmínky byly fakt vyrovnané.

Předpokládám, že si čas od času postesknete, že gentlemani vymírají. Bodejť by ne, když vymřely ženy a místo nich tu jsou chlapi s prsama.

5 0
možnosti
ZJ

... paní Dito - nechci být nezdvořilý, ALE ...... to v tom Europarlamentu skutečně v současnosti nemáte jiné - MNOHEM DŮLEŽITĚJŠÍ - starosti:-P???

1 0
možnosti
VH

"...... soud zamítl stížnost lékařky, která upozornila na to, že její mužští kolegové (na srovnatelných pozicích) mají na výplatních páskách až dvojnásobek toho co ona a její ženské kolegyně." Hmmm. Soud měl k zamítnutí jistě nějaké důvody. Dovedu si představit, že:

- ve skutečnosti byl hrubý příjem mužů vyšší o necelých 40 %, nikoliv dvojnásobný (neboť novináři potřebují senzaci, že)

- muži měli mnohem více nočních a nedělních směn (neboť ženy - matky je /jistě oprávněně/ odmítaly) a směn ve svátky

- stejně tak měli muži podstatně víc nočních pohotovostí

- muži měli až 10 % přesčasů (jen to zvýší plat až o 15 % /10 % základní plat + až 50% příplatek).

Přece ale nikdo nemůže na Aničce chtít, aby takto přemýšlela. Byla by to velká námaha. Navíc kontraproduktivní, když chce zvyšovat administrativu.

4 0
možnosti
MB

Na to, že je Vaše volební období v parlamentě EU Vaším prvním, jste se stačila poměrně rychle nakazit onou eurounijní všeobjímající ( v daném případě genderovou ) hyperkorektností. Mzda je výsledkem dohody mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem a nikdo nenutí zaměstnance ( a už vůbec ne kvalifikovanou lékařku ), aby přistoupil na mzdové podmínky, které se mu zdají z jakéhokoliv důvodu nevýhodné nebo dokonce ponižující.

5 0
možnosti
JM

Evropa se hrouti, ale tihle lidé řeší zákaz obrázků na krabicích od kojeneckého mléka, rovnost žen a omezení příkonu od vysavačů. Ale nebojte se, paní poslankyně, my / voliči / vám to jednou spočítáme:-)

2 0
možnosti
JC

No prostě vše směřuje k tomu, aby se normální zaměstnavatel snažil zaměstnávat jen muže nebo jen ženy, aby lidé vašeho typu nemohli nic hloupě a nesmyslně porovnávat.

3 0
možnosti
VH

Pak ovšem jednoduše vymyslíme kvóty. (Nikdo mně zatím neuměl vysvětlit, jak mohu mít v řídícím tříčlenném orgánu nejméně 40% podíl každého pohlaví.)

1 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
V nové roli europoslankyně, dříve jsem sloužila v diplomacii ČR a pracovala pro Radu Evropy. Pracovní, studijní a soukromé okolnosti mne zavály do různých koutů Evropy, domů do Čech se ale vracím jako bumerang. Momentálně žiji mezi Prahou,Štrasburkem a Bruselem. Doma máme dvě slečny, kterým je dohromady šest let. Kromě nich mě baví cestování s krosnou na zádech a příprava nejen exotických jídel.

Seznam rubrik