Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TC

několik let jsem žil v Paříži a tam nejsou koutky z jednoho prostého, jednoduchého důvodu. Metr čtvereční je v Paříži nepředstavitelně drahý. když už je tedy kavárna, tak je do posledního kousku nacpaná malými stolečky aby se vešlo hodně lidí. Někdy jsou využity i šikminy pod schody, veškeré rohy. Ve větších restaurací kde je více místa se zase místo započítá do cen jídla a pití.

0 0
možnosti
JJ

Asi bych potřeboval článek mladé paní dovysvětlit. Ony opravdu existovaly, nebo existují někde v kavárnách dětské koutky, kam matky odloží děti kojencem počínaje a dvěmi, třemi lety konče, jdou si v klidu poklábosit a děti tam nechají bez dozoru?

1 0
možnosti

jistěže ne, tohle mám dojem bývalo jen v nějakých velkokrámech, kde byl v těch koutcích pedagogický dohled, nevím ale, jestli to trvá

0 0
možnosti

do kavaren nechodim, ale neststi existuje i verze pro tatinky - hospody s hristem :-)

Jinak co vim, tak kafe se da dat casto i v vnitrich hristich

1 0
možnosti
RM

Mne osobně děti v kavárně nevadí - ovšem pokud se nechovají jak dobytek. Bohužel v dnešní době moderních metod výchovy se děti často chovají jako dobytek/zvířata a maminka se na ně za to ještě usmívají.

Až pak ve škole dítě nemá sebekontrolu a nedokáže se soustředit na učení, neposlouchá učitelku a zlobí, tak se mu dá "moderní nálepka" hyperaktivní a je vymalováno.

12 0
možnosti
JJ

Jaký dobytek máte na mysli? Dobytek, když dostane nažrat, si povětšinou v klidu stoupne nebo lehne do kouta a v klidu tráví. Nikoho neotravuje a rozhodně nehlučí. Ozve se pouze když má hlad.

což se o většině dnešních dětí rozhodně říct nedá.

4 0
možnosti
BJ

Ja jsem kvuli plizive promene vetsiny kavaren v Brne v detske koutky proste prestala do kavaren chodit. Vrchol byl, kdyz dite vyskalo a jecelo v cajovne, kde se provadeji cajove obrady, a rodicum to prislo extremne roztomile. Naopak si velmi rada zajdu do kocici kavarny, pokud tam deti maji zakazany vstup. Tomu se rika "hlasovani penezenkou" a je celkem zjevne, ktrea zakaznicka skupina se vyplaci vic - kavarnici sami rusi detske koutky a hledaji mezirky v zakone, ktere by jim umoznily cilit na mene destruktivni klientelu.

Mozna kdyby matky netahaly vriskajici deti do knihoven, do restauraci, do kavaren, do saun a do relaxacnich kotuku posiloven, nebo kdyby je ucily, ze jinde nez doma a na hristi se nevriska a nelita, jak tomu bylo naprosto bezne za meho detstvi, nemusely by se citi diskriminovane a utlacovane.

To, ze dnes nektere matky maji pocit, ze jsou neco vic a ze svoji ratolesti snad zachranuji planetu (pricemz je to prave naopak, velice zajimave cteni, doporucuju), a vyzaduji neustale ustupky a "toleranci" aniz by samy brali sebemensi ohled na sve okoli, je pouze jejich problem. To at si praktikuji doma s manzelem, ten se rozhodl s nima to decko mit, a ne platici lidi v kavarne.

23 1
možnosti
LN

Tak to bylo celkem výstižné. Většinou jsou to manželky těch "humanistů" a bohužel neví, jak se chovat....

1 0
možnosti
JN

Upřímně - chápu snahu dětných neztratit kontakt se společností. Pochopí někdy dětné, hlavně ženy, že jejich dítě je jejich osobní záležitost, a zbytek společnosti zkrátka nepotřebuje být jím oblažován?

Možná to napíšu surově, ale propána snad matky vědí, do čeho svým těhotenstvím jdou... a měly by počítat, že se prostě určitou dobu od mimča neurvou... a pokud už se urvou, třeba budou mít omezené možnosti. Myslíte, že vozíčkáři nebo majitelé psů mají přístup, kam si zamanou...? Vzala byste psa do divadla, psa do letadla, psa do tiché, exkluzivní kavárny...?

Upozorňuju pro rýpaly, že ne, ani nepřirovnávám psa k dětem (byť to může mít ledacos společného, včetně touhy či netouhy si ho pořídit), ani že nejsem pro zákaz vstupu matkám do co nejvíc prostorů... Jen bych chtěla nadhodit takovou myšlenku - proč se matky domnívají, že dítě je automatickou vstupenkou kamkoliv, že je všude vítané, a že je všude vhodné ho brát?

Přece matky tří dospívajících dětí si nezaslouží o nic míň ohledu, než mladá mamča s miminem... o utahaných bezdětných ženách a chlapech nemluvě, to tihle lidé nemají právo být po práci unavení...? Kulové víte, jestli kromě práce ve fabrice nemusí stíhat péči o nemohoucí rodiče... Jestli nemají těžce nemocného partnera nebo dítě, které prostě jen nemají s sebou, narozdíl od vás...

Proč si propána matky mimin myslí, že jediné, které potřebují společnost a na chvilku vypnout, jsou ony samy...?

Mějte si své kavárny s babykoutky... ale mějte i pochopení, že i ta bezdětná ženská či dva pánové si chtějí odpočinout od práce či rodiny (!!!) v kavárně bez řevu dětí, pohledů na kojení a lítání nevycválaných spratků.

30 0
možnosti
PS

Kavarny s detskymi koutky at klidne existuji, kdyz po nich bude poptavkla. Osobne bych se ale takove kavarne vyhnul. Na hristi mi detsky povyk nevadi, ke kave ale mam radeji jinou atmosferu.

15 0
možnosti
KM

V kavárně není nic horšího, než uřvaní, rozmazlení spratci, jejichž matky mají pocit, že si jejich děti můžou dovolit naprosto vše ( a nejen v kavárně):-/

15 0
možnosti
TN

A ti co mají děti vychované, tam můžou, nebo to taky obtěžuje?

0 0
možnosti
Foto

tak nějak mi přijde, že se zapomíná na to, že děti mají taky tatínky....ti samozřejmě chodí do práce, ale jednou za měsíc se snad domluvit, že ohlídá, dá.....maminka taky potřebuje čas pro sebe.. .Ideální je, když tatínek má pevnou pracovní dobu (to já nezažila, manžel pracuje v turnusu) a prostě třeba ví, že středeční večer je jeho na pivo s kamarády a čtvrteční podvečer hlídá, protože jeho jde s holkama - ať už do kavárny, nebo má holiče, nebo si jde zaplavat a na kafe.... Jinak i na našem miniměstečku fungoval mateřský klub, takže kontakt s ženskými nechyběl, ani to kafe, když si děti v bezpečném prostředí hrály (a s dětmi, s kterými se znaly), povídání, výlet tady do knihovny na dětský program, na vánoční trhy apod...protože v partě ty věci jdou snáz.... a obědy jsme vařily taky 1x měsíčně společně a učily jsme děti společně stolovat.... Děti vyrostou velmi rychle, to, co vypadá jako věčnost, je při pohledu zpátky jenom chvilka....vím, o čem mluvím, děti mám tři, dneska už jim bude 23, 22 a 17....

14 0
možnosti
JC

Protože kavárny nejsou určeny pro děti! A pro ty malé už vůbec ne. Francouzští kavárníci (a zřejmě i matky) mají zřejmě víc rozumu, než ti tady. Máte-li někdy to neodolatelné puzení zajít si na latté do kavárny, zajistěte si hlídání. Do divadla nebo na koncert také berete své batole?

Navíc pokud to batole nějaká matka přebaluje a i kojí v kavárně, tak je to odporné a měla by nastoupit hygiena (myslím kontrola hygieniků) a vyřídit si to s tím kavárníkem.

12 2
možnosti
PP

P54a58v14e87l 11P28í66p86a

5. 1. 2016 10:10

Vcelku by mě zajímalo co je nechutného a ne hygienického na kojení?

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
V nové roli europoslankyně, dříve jsem sloužila v diplomacii ČR a pracovala pro Radu Evropy. Pracovní, studijní a soukromé okolnosti mne zavály do různých koutů Evropy, domů do Čech se ale vracím jako bumerang. Momentálně žiji mezi Prahou,Štrasburkem a Bruselem. Doma máme dvě slečny, kterým je dohromady šest let. Kromě nich mě baví cestování s krosnou na zádech a příprava nejen exotických jídel.

Seznam rubrik