Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímalo by mne, paní autorko, kde jste se dočetla o úplném zákazu potratů? Protože ať čtu co a kde chci, všude se dočítám jen o zpřísnění. Existuje možnost interrupce po znásilnění, incestu i při ohrožení na životě rodičky. Nejsem žádný maniak, který by lítal po ulicích s protipotratovými letáky, aleých interrupcí věřte mi, že se mi benevolence Evropy nad potraty pranic nelíbí. I díky tomu nám všelijací ,,experti" vysvětlují, že potřebujeme migranty, protože ti se (bez nadsázky) množí, jako králíci. No a vysvětlovat ohromná čísla provedení interrupcí svobodným rozhodováním ženy o svém životě (a o žítí a nežití malé lidské bytosti), je takvé chucpe, až se mi chce zvracet.

5 5
možnosti
FS

Pane Vlasáku, dnes v hlavních zprávách ČT 1 mluvila nějaká Polka, organizátorka protestů. Jde prý o to, že potrat bude teoreticky povolován jen při ohrožení života, tedy kecáte. A nejhorší na tom je, že nemají být povoleny ani kontroly nenarozeného dítěte (plodu) na možné katatrofické defekty....

7 0
možnosti
PS

Dobry vecer, me nejvic udivuje fakt, ze autorka blogu ma snahu zviditelnovat svoje pusobeni v EP resenim problemu v Polsku. Samozrejme muze, ale zarazuje se tak do zastupu europoslancu, kteri uporne hledaji "problem" u sousedu, pricemz pokud se nepletu, byla zvolena ceskymi volici, takze mozna opovazlive bych cekal, ze se bude vyjadrovat v prvni rade k problemum v nasi zemi. A ze jich mame pozehnane...

3 8
možnosti
IB

I82v51o 12B27o53u93š84e

3. 10. 2016 20:38

Doporucil jste totez i MAchovi?

4 0
možnosti
MK

A ještě jedna věc. Ohledně potratů si hrajeme na bohy. Ten se může narodit, ten se nesmí, protože by mohl být mongoloidní. Sice mi nikdo nevysvětlil, v čem je to děcko méněcenné, ale budiž. Jenže ono to bývá často jinak. Tam , kde lékaři hlásí nemocné a postižení dítě se narodí zdravý synek a tam, kde lékaři hlásí zdravé dítě se narodí postižené. V době, kdy lidé neměli vymoženosti dneška otcové vraždili dcery,mrzákům rozbíjeli hlavu o skálu (Sparta)

Pracoval jsem dost dlouho mezi "mentálně" postiženými v Proutku, abych věděl, že oni jsou naprosto normální a pokud ne, tak proč se odsuzovali nacisté?

4 2
možnosti
JS

naprosto normální? Ještě jsem neviděla, že by naprosto normálně pracovali například...

1 2
možnosti

plodem může být už spermie - to borec masturboval na mostě, a když ho chtěli policajti sebrat, tak se bránil, že svý děcka může učit plavat kde chce, a tak ho policajti museli nechat být

3 1
možnosti
Foto

Jisté prvky tohoto přístupu již v Polsku byly - dovoluji si nabídnout svůj starší článek, který přesněji vyjadřuje mé stanovisko. http://vodvarka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=412449

1 1
možnosti
MK

Mohu se zeptat na jednu věc? Co je na potratech tak úžasného? Vůbec, co je na likvidaci života, byť nenarozeného, tak úžasného? Někteří dole mluví o islámu jako o středověku, ale islám potraty do určité doby připouští. V tom je velice moderní.

Pořád se mluví o tom, že to je právo ženy, ale proč se nemluví tom, že mnoho žen po potratu již nikdy nemůže mít děti, proč se nemluví o tom, že mnoho žen po potratech končí v psychiatrických léčebnách? Mluví se o právu, ale ne riziku.

A jaký význam má v dnešní liberální společnosti potrat, kdy nikdo neodsuzuje svobodné matky?

4 3
možnosti
HV

H26o90n40z89a 52V90r23á68n77a

3. 10. 2016 19:25

Pane Kavko a on někdo tvrdí, že je na potratech něco úžasného? V dnešní době přístupu k informacím jsou rizika spojená s interupcí jsou dosti známa i laické veřejnosti. Zde jde opravdu a pouze o to, že polský katolicismus chce interupci zakázat (takřka) úplně.

10 1
možnosti
ZB

Karma.Spousta lidí vykřikuje "velkou pravdu" o tom,jak islám přinese do Evropy středověk.A zatím to jsou křestané a naši sousedé z Polska.Toto má být ta "křestanská kulturní hodnota",kterou je třeba chránit před islámem?Mnozí křestané v Polsku,jsou stejní fanatici jako jejich islámští kolegové z IS....Rv

13 2
možnosti
Foto

Každý člen určitého náboženského vyznání se musí řídit výkladem víry svých náboženských autorit.

Když papež (jako zástupce katolického Boha na zemi) prohlásí, že potraty či antikoncepce jsou smrtelným hříchem, tak se tím všichni katolíci MUSÍ řídit.

A kdo se přikázáním papeže, Bible a dalších katolických dogmat neřídí, tak není katolíkem, ale odpadlíkem katolické víry.

Poláci praktikují katolické náboženství podle katolických dogmat. Z hlediska katolické víry jednají správně.

Z hlediska lidského se ovšem řadí do středověku podobně jako islámští fundamentalisté. Proto moc nechápu kritiku Islámu ze strany katolíků, když na příkladu Poláků vidíme, kam vede katolické náboženství.

A osobně si myslím, že v Polsku ještě není všem dnům konec, Pochybuji, že polští katolíci v něčem ustoupí. Fanatikové z Islámského státu raději padnou v boji, než aby se vzdali výkladu svojí víry. A katolický fanatismus je islámský fanatismus v bleděmodrém.

2 8
možnosti
FS

Akce římskokatolické církve v praxi!! Římskokatolická církev ovládá většinu veřejného života v Polsku, bezostyšně ovlivňuje volby, a tudíž ovlivňuje i politiku státu, ale zejména život v obcích a městech. Tam je původ té cesty do středověku - resp. oni ještě z toho středověku nevyšli. A o tomto stavu a moci sní a kážou pánové Duka, Vlk, Graubner a další představitelé českých fráterníků.......

2 2
možnosti
Foto

Ano, pokud bychom volili politické strany jako KDU-ČSL a TOP09, tak dopadneme stejně jako Poláci.

1 6
možnosti
OK

Tak ono právo ženy rozhodovat o svém životě je poněkud nepřesnou formulací. Žena si uzurpuje právo rozhodovat o kvalitě svého života na úkor existence života jiného, kterému je jakékoli právo upíráno. Přesto bych si netroufal jí to právo zcela upřít.

Samozřejmě ten druhý život není tak úplně rozvinutý, ale přesná hranice mezi člověkem a plodem neexistuje. Asi jde v případě interrupce o menší zlo, než zabít narozené dítě, a o větší zlo, než zničit hodiny existující embryo.

2 3
možnosti
TH

Ale ta zena otehotni a ta zena je tehotna a ta zena rodi dite a ta zena se stane matkou. Je to cele jen a jen o zene.

Ano, zena jako dospely jedinec, ma zcela urcite vic prav nez zarodek. Abslutne. A jedine ona muze rozhodovat.

2 1
možnosti

Nejlepší prevencí potratlů je antikoncepce a osvěta. Druhé chce PiS omezovat.

U nás je dnes několikrát méně potratů než v minulém režimu, který byl mimojiné znám mnohem restriktivnějším potratovým zákonem než máme dnes.

4 0
možnosti
Foto

H45a92n31a 24V51l69k13o26v77á

3. 10. 2016 17:41

Také se za těch 20 let dost vyvinula antikoncepce...

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
V nové roli europoslankyně, dříve jsem sloužila v diplomacii ČR a pracovala pro Radu Evropy. Pracovní, studijní a soukromé okolnosti mne zavály do různých koutů Evropy, domů do Čech se ale vracím jako bumerang. Momentálně žiji mezi Prahou,Štrasburkem a Bruselem. Doma máme dvě slečny, kterým je dohromady šest let. Kromě nich mě baví cestování s krosnou na zádech a příprava nejen exotických jídel.

Seznam rubrik