Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FD

Zaměstnávám dva skladníky a dvě prodavačky.Skladník prodavačku dělat může.Opačně to nejde-ergo-muž je ženou mnohdy těžce nahraditelný.

2 0
možnosti
MN

To se mýlíte - víte kolik politiků je za "prodejnou děvku"

0 0
možnosti
MP

Proboha proč by měl být politický tlak na srovnávání platů mužů a žen?

Nastoupil jsem do nového zaměstnání a zároveň se mnou i jedna slečna na stejnou pozici. Po určité době vyšlo najevo, že můj nástupní plat byl o 20 % vyšší než ten její. Copak můžu já, zaměstnavatel, úředník nebo víla Amálka za to, že si řekla méně? Nebo že má méně zkušeností, horší vzdělání, nižší efektivitu práce apod.? Měl jsem snad zavolat nějakého vševědoucího bruselúředníka, aby naše platy genderově vyvážil?

Jestli se vám ženám (i vám, paní blogerko) nelíbí výše vašeho platu, nikdo vám nebrání najít si práci, kde vás ohodnotí lépe. Třeba v nějaké genderové neziskovce.

7 1
možnosti
MN

Chce to zavést řízenou-plánovanou ekonomiku, platové tabulky. Gendrové limity pro obsazení pozic. Přikázat mužům kvóty, kolik dětí musí porodit. Naplánovat minimální a maximální rozměry brambor, okurek, rajčat. Nalézt vhodné uplatnění žen v hasičských záchranných sborech a muže alokovat jako šičky, myčky a pokojské... Evropská komise v mnohém ještě zaostává před možnými úkoly a pokud chce Evropu opravdu zdecimovat, musí se pochlapit (pardon - poženštit). Pěkně po bolševicku :-P;-D

3 0
možnosti
PH

P47e41t92r 76H97á35l41a

9. 4. 2015 19:55

Neříkám, že diskriminace vůbec žádná není, ale je třeba si uvědomit, že diskriminaci se může dařit jen v rigidním společenství, kde diskriminující (tj. ten, kdo rozhoduje o zaměstnání a platu) nenese dostatečnou zodpovědnost za výsledky. Soukromník, který si musí každou korunu, kterou vás diskriminuje, zaplatit ze svého zisku, nemá moc velkou motivaci diskriminovat.

Dále je třeba si uvědomit, že zatím co rozdělení intelektu je poměrně symetrické, rozdělení platu nikoli. No a jelikož ženy mají menší variabilitu intelektu, je jasné, že muži budou mít v průměru vyšší plat. Mužů s IQ > 130 je asi 2x víc než žen a ten nepoměr se ještě dál zvyšuje (obdobně na opačné straně spektra).

A pak jsou tu osobnostní typy. Je s podivem, jak málo lidí je založených "racionálně", a je to výrazně víc mužů než žen (dle MBTI 18-7, http://www.mypersonality.info/personality-types/population-gender/). Žen, které jsou svou náturou manažerský typ, je daleko méně, než mužů.

Je absurdní bavit se o genderové diskriminaci, když nemáme k dispozici žádné odhady, jaký rozdíl v platech mezi muži a ženami by odpovídal výše uvedeným skutečnostem. Takové odhady by totiž měly být tím vůbec prvním, na co bychom se podívali.

5 0
možnosti
MP

Výborný komentář. Bohužel hysterické výkřiky o genderové diskriminaci létají z úst lidí, kteří by váš příspěvek nikdy nepochopili:-/

2 0
možnosti
AO

regule, předpisy ,zákazy, nařízení.. pořád to samé dokola... "někdo", kdo si hřeje zadnici v Bruselu, pořád dokola určuje, jak mají lidi žít, co dělat, kdy a jak.. .výchova ovcí ve stádě? Přeci žádné nařízení neudělá z člověka někoho lepšího, nelze čekat výrazné a významné změny v mentalitě národa jen prostým nařízením.... :(

4 0
možnosti
TP

Rovnost pohlavi? Rozumim tomu spravne, ze si Brusel PORADNE posviti na muslimy, zakaze jim ponizujici habity a podobne?

5 0
možnosti
JC

Podle naší právní úpravy může každý tatínek na rodičovskou dovolenou, a to až do tří let věku dítěte. A co víc: může jít na rodičovskou dovolenou společně s matkou - oba mohou být s dítětem doma. Rodičovský příspěvek dostane ale samozřejmě jen jeden z nich a záleží na nich, jak si to určí.

Z Bruselu žádné zlepšení přijít nemůže - jedině zhoršení, a to zhoršení radikální.

10 0
možnosti
Foto

máte na vše zmíněné v blogu rozumný názor, proto bych se vás rád zeptal: proč jste se při hlasování zdržela a proč jste rovnou nehlasovala proti?

6 0
možnosti
Foto

Veškerá tato opatření jsou cestou do pekel. Není žádné tajemství, že národy tzv. vyspělého světa postupně vymírají. Jednou z příčin je to, že ženy upřednostňují kariéru před mateřstvím. Druhá vážná příčina je sociální systém těchto zemí. Je zde velká podpora lidí, kteří si to svým způsobem života nezaslouží. Aby bylo možné tyto skupiny obyvatel dotovat, máme natolik velké daňové zatížení, že běžný zaměstnanec nevydělá tolik, aby mohl mít početnější rodinu a žena se mohla věnovat dětem. A aby toho nebylo málo, naši politici prosazují multikulturalismus, tzn. další obrovské výdaje a z toho plynoucí daňové zatížení. Snad se pletu, ale jediné řešení bude radikální změna těchto trendů. Bohužel se obávám, že tyto změny budou průchodné až v době, kdy vyvolají i jisté problémy v soužití národnostních skupin obyvatel.

12 1
možnosti
MN

Všetko nezdravé, neživotaschopné musí odhniť, zomreť.... :-P Pokud naše křesťanská civilizace toto bude ignorovat ve vztahu pseudo-humanitární pomoci uprchlíkům, sama se stane nezdravou a neživotaschopnou. Ona se vlastně už stala. Cesta zpět v podstatě neexistuje.

2 0
možnosti
DM

Dito, zakladni premisou dobre fungujiciho statu a spolecnosti je, ze Brusel nebude diktovat vubec nic.

19 0
možnosti
JL

Já si myslím, že by bylo na místě vyvíjet tlak, aby EU nenařizovala členským státům, aby ministr financí vydělával na dotacích z EU miliardy.

2 0
možnosti
MS

Tak by ty dotace shrabl nekdo jiny. Lidi ho volili, takze ten mandat proste ma. Vsechny tyhle problemy maji jediny spolecny jmenovatel - vseobecne volebni pravo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
V nové roli europoslankyně, dříve jsem sloužila v diplomacii ČR a pracovala pro Radu Evropy. Pracovní, studijní a soukromé okolnosti mne zavály do různých koutů Evropy, domů do Čech se ale vracím jako bumerang. Momentálně žiji mezi Prahou,Štrasburkem a Bruselem. Doma máme dvě slečny, kterým je dohromady šest let. Kromě nich mě baví cestování s krosnou na zádech a příprava nejen exotických jídel.

Seznam rubrik